Край на Барселонагейт! Прокуратурата: Няма доказателства

Край на Барселонагейт! Прокуратурата: Няма доказателства
A A+ A++ A

Поради липса на доказателства Софийската градска прокуратура е прекратила разследването за купуването на къща в Барселона, станало известно като "Барселонагейт".

"В показанията на свидетелите не се съдържат твърдения Б. Борисов да е възложил лично или чрез посредник извършването на сделка през март 2013 г. за закупуване на недвижим имот в Испания – къща с прилежаща площ и басейн, находящ се в Барселона, както и да е предоставил имущество за закупуването й в размер на близо 3 млн. евро., добавиха от държавното обвинение.

Ето и цялото съобщение на държавното обвинение

Поради високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198 от НПК Софийска градска прокуратура (СГП) предоставя информация за досъдебно производство, образувано на 23.11.2020 г. за това, че от октомври 2012 г. до декември 2015 г. на територията на Република България и в чужбина е действала организирана престъпна група, създадена с користна цел да извършва престъпления в България и чужбина по чл. 253, ал. 1 от НК (изпиране на пари) - престъпление по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 2 от НК.

В рамките на досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия, включително разпити на над 20 свидетели, сред които бивши магистрати, народният представител от 49-ото Народно събрание Б. Борисов и други.

В хода на разследването са събрани множество писмени и веществени доказателства. Извършено е претърсване и изземване, изготвена е съдебно-счетоводна и икономическа експертиза, изпратени са Европейски заповеди за разследване (ЕЗР) до Кралство Испания и Република Кипър, като след изпълнението им резултатите от същите са приобщени към делото. Събрани и анализирани са множество документи, придобити вследствие на разкриване на банкова тайна, данъчна и осигурителна информация, декларации от КПКОНПИ и други.

#Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници