В капана на войната: Около 20 българи все още са в Ивицата Газа

В капана на войната: Около 20 българи все още са в Ивицата Газа
A A+ A++ A

Около 20 български граждани все още се намират на територията на Ивицата Газа. Семействата са заклещени във военния конфликт и могат да напуснат единствено чрез хуманитарен коридор през Египет.

От 2 дни с българските граждани на територията на Ивицата Газа не може да се осъществи контакт, споделя Хайри Хамдан, който говори ежедневно с палестинските си приятели и близки в района. Били са пoсъветвани да запазят мълчание.

"Най-вече в сектор Газа бяха предупредени да не говорят и следващата стъпка е отрязване на интернета и вече е факт". заяви Хайри Хамдан. По думите му зад спирането на интернет връзката стои Израел.

Все още не е ясно колко точно колко са българите, които искат да напуснат Ивицата Газа.

"Бройката много трудно може да се определи, но смятам, че са между 15-20 души. Мога да кажа, че те не настояват да напуснат, само ако се случи и напускането на други граждани, включително САЩ, като това ще е хуманитарен коридор", коментира Хамдан.

Към момента текат преговори за сътрудничество между Египет, "Хамас" и САЩ. Близките на българите се надяват правителството и външно министерство да влязат в преговори с международните хуманитарни организации, за да се осигури коридор за изход от Газа.

#Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници