СЗО: 24 часа делят Газа от истинска катастрофа

СЗО: 24 часа делят Газа от истинска катастрофа

pixabay

A A+ A++ A

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че в ивицата Газа са останали само "24 часа за вода, електричество и гориво", преди да настъпи "истинска катастрофа", предаде АФП.

Регионалният директор на СЗО за Източното Средиземноморие Ахмед Ал-Мандхари заяви, че на бомбардираната и обсадена територия трябва да бъде позволено да приеме конвоите с помощи, които в момента са блокирани на граничния пункт Рафах с Египет.

Ако помощта не пристигне, лекарите ще трябва да "подготвят смъртни актове за пациентите си", каза той пред АФП.

Израел не е възобновил водоснабдяването на ивицата Газа, каза по-рано говорител на вътрешното министерство на анклава, управляван от радикалната палестинска групировка "Хамас", Еяд ал Бозом, цитиран от Ройтес.

"Местните жители пият нездрасловона вода, което предполага заплаха от сериозна здравна криза за живота на населението", обяви говорителят.

Вчера Израел каза, че е възобновил водоснабдяването в южната част на анклава след седемдневно прекъсване, наредено за наказание заради нападението на "Хамас" срещу израелска територия. Според израелския министър на енергетиката Израел Кац това ще насърчи евакуацията на юг.

#СЗО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници