Борисов: Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми

Борисов: Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми
A A+ A++ A

„Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми“. Това каза от Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни, че министър Асен Василев вчера е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП). „Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков.

„Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях“, попита Борисов.

Според него сблъсъкът в Израел и Палестина задължително ще повлече цената на петрола, „особено ако се стигне до война в Близкия Изток, което по думите му е най-лошият сценарий“.

„Този път обективно ще се вдигнат и цените на горивата, защото три години ние пак имахме високи цени дизела и бензина. В тази ситуация е важна не само етническата толерантност, но и разбирателството между българските партии. По-важно е да се строим под един флаг в името на България“, допълни той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници