Израел: "Хамас" пречи на изтеглянето от Ивицата Газа

Израел:  "Хамас" пречи на изтеглянето от Ивицата Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Десетки хиляди палестинци напускат северната част на Ивицата Газа след разпореждането на израелската армия да се евакуират на фона на очакваната сухопътна операция в отговор на координираните атаки на "Хамас" срещу Израел, съобщава БНР.

Израелските военни заявиха, че "Хамас" пречи на изтеглянето и обясниха, че са определени два сигурни маршрута за придвижване към южната част на Ивицата Газа. Израелските бомбардировки продължават, много палестински жилища са разрушени.

През последното денонощие са загинали над 320 палестинци, други хиляда са ранени, съобщиха от здравното министерство в Газа. Общо палестинските жертви досега са около 2200. При ракетно попадение в авгтомобилна колона, пътуваща на юг по единия от определените маршрути, са загинали 70 души. От израелска страна посочиха, че провеждат разследване.

Израелските силите за отбрана съобщиха, че при въздушен удар е бил убит високопоставен командир на "Хамас", ръководил операции при нападението миналата седмица.

Американският президент Джо Байдън обяви за свой приоритет решаването на хуманитарната криза в Газа. Американската администрация работи с правителствата в Израел, Египет, Йордания, както и с ООН за увеличаване на хуманитарната помощ за засегнатите в зоната на конфликта.

#Израел #"Хамас" #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници