Тошко Йорданов: Това правителство не трябваше да се съставя изобщо

Тошко Йорданов: Това правителство не трябваше да се съставя изобщо

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Този вот на недоверие беше политически акт и това правителство пак ще си замине - дали с вот на недоверие или с подкрепа от гражданите извън сградата на парламента в посока изхвърляне на правителството ще видим. Това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По думите му, това правителство не трябваше да се съставя изобщо:

"Този вот на недоверие е безкрайно ясна позиция от страна на нас като опозиция и няма сектор, по който това правителство да не може да бъде атакувано. Най-вероятно ще има и други вотове на недоверие, възможно е то да се разпадне преди следващия вот на недоверие - всичко е възможно. Това е временно явление."

Според него, провалът в енергетиката е очевиден. Той предлага всеки български гражданин да си види сметката за ток от преди 1 година и да си я сравни със сегашната.

"Да обречеш 35 000 души и да ги изхвърлиш на улицата без работа и възможност за реализация, това какво е - не е ли провал в сектор Енергетика. Да затвориш цял един енергиен сектор, който докарва независимост в случай на криза да има на какво да се опреш и че няма да имаме липса на енергия благодарение на това, че имаме въглища и изградени централи", посочи Тошко Йорданов.

Като пример той даде Германия, която е водеща в зелените енергии, на прага на зимата започва отново да отваря въглищните си централи.

"В същия период ние се опитваме да ги затворим. Защо? За да може от една страна 1 млрд. и 700 млн. евро да бъдат откраднати или пренасочени към няколко приятелски фирми на ПП, към които вече ще се закачат фирми на ГЕРБ и ДПС. И другото е, за да може на сегашния министър на енергетиката да бъде реализиран проекта, който той прави от няколко години за зелен водород. Това е корупция в невероятно отвратителна степен", добави още Тошко Йорданов.


#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници