Страшна драма! 1 милион души и само една магистрала: Палестинците бягат

Страшна драма! 1 милион души и само една магистрала: Палестинците бягат

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Евакуацията започна – стотици хиляди цивилни палестинци бягат към южната част на ивицата Газа след предупреждението на Израел да се евакуират, пишат световните агенции, цитирани от бТВ.

Мястото, за което е наредена евакуация е една трета от цялата територията на Газа. Предупрежденията включват град Газа, както и два големи бежански лагери – Джабаля и Плажния лагер. Включва също градовете Беит Ханун и Беит Лахия, които се намират в близост до чекпойнт Ерез в северната част на ивицата. Това е една от най-гъсто населените части на ивицата Газа.

Най-малко 1,1 млн. души живеят в този район. Населението на град Газа е около 600 000 души, в Плажния лагер живеят около 90 000, а в Джабаля – 116 000 души.

В района има също най-малко шест болници, както и над 20 спешни клиники.

Всяко придвижване на големи групи от хора е изключително опасно и може да предизвика паника. Има една единствена магистрала, която минава от север на юг през ивицата Газа. Запасите от гориво също са малко.

Друго предизвикателство – не е ясно дали Израел ще спре с бомбардировките на района, за да започне евакуацията на цивилните.

Огромна част от хората, които се евакуират са деца, тъй като почти половината население на ивицата Газа е под 18 години.

#Израел #Ивицата Газа #палестинци #евакуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници