Бойко Борисов пропуска гласуването за вота на недоверие към кабинета

Бойко Борисов пропуска гласуването за вота на недоверие към кабинета

фейсбук

A A+ A++ A

ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласува в подкрепа на правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще пропусне гласуването за вота на недоверие днес. Това съобщи самият той във фейсбук профила си.

"За да няма спекулации с отсъствието ми от пленарна зала днес - уточнявам, че имам предварително обявена предизборна среща в град Разград. ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласува в подкрепа на правителството. Още веднъж припомням, че математиката на опозицията не излиза. Моят коментар по вота ще направя пред медиите в Разград малко след 17:30 часа", обяви Борисов.

Днес в Народното събрание депутатите се събират на извънредно заседание в парламента заради първия вот на недоверие към кабинета „Денков”. Темата, формулирана от опозицията, е провал в енергийната политика.

В четвъртък депутатите прекъснаха ваканцията си заради местния вот и се върнаха в пленарната зала, за да дебатират по темата. Разговорите преминаха на висок тон - с обвинения и спорове.

Според правилника на парламента гласуването на вота на недоверие се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията – този следобед в 15 часа.

Припомняме, че „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ” внесоха искането за вот на недоверие, но за да падне правителството, са необходими 121 гласа при гласуването.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници