Путин за войната в Израел: Загубите сред цивилното население са абсолютно неприемливи

Путин за войната в Израел: Загубите сред цивилното население са абсолютно неприемливи
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че сухопътна операция на израелската армия ще доведе до "абсолютно неприемливи загуби сред цивилното население", предаде Ройтерс.

Путин каза това на заседание Съвета на ръководителите на страните от Общността на независимите държави (ОНД), което се провежда в Киргизстан. Думите му бяха във връзка с призива на Израелските сили за отбрана всички цивилни от град Газа, където живеят над 1 000 000 души, да се евакуират на юг в рамките на 24 часа. В момента пред анклава са разположени много израелски танкове.

"Използването на тежка военна техника в жилищни райони е сложен въпрос, изпълнен със сериозни последствия за всички страни", подчерта руският лидер. "Загубите сред цивилното население ще бъдат абсолютно неприемливи. Там живеят почти 2 000 000 души. Най-важното сега е да се спре кръвопролитието", допълни Путин.

Той коментира и ситуацията около Нагорни Карабах, след като миналия месец Азербайджан си върна контрола върху региона чрез военна операция, а 120 000 етнически, живеещи там, се върнаха в страната си.

Путин заяви пред лидерите от ОНД, че Русия е готова да готова да помогне на Армения и Азербайджан да сключат мирно споразумение и предложи Москва да бъде домакин на преговори.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници