Бивш лидер на "Хамас": Светът да се готви за джихад

Бивш лидер на "Хамас": Светът да се готви за джихад
A A+ A++ A

Бившият ръководител на "Хамас" Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да излезе в петък на протести в подкрепа на палестинците, а съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел, предаде Ройтерс.

"В петък трябва да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят", каза Мешаал, който в момента е начело на службата на "Хамас" за диаспората, в послание, изпратено до агенцията. Той заяви още, че правителствата и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да подкрепят палестинците.

"Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и всички знаете каква е отговорността ви", каза Мешаал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с най-голям брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

"За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е момент да приложите (теориите)", каза високопоставеният представител на "Хамас".

Мешаал отправи призива си в момент, когато Израел заяви, че ще засили отговора си на нападението на палестинската групировка, като предприеме сухопътно настъпление. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от "Хамас" правителство в ивицата Газа съобщи за най-малко 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на конфликта, предаде БТА.

В събота въоръжени бойци на "Хамас" нахлуха от ивицата Газа в Южен Израел - най-смъртоносната атака на палестински бойци в историята на Израел.

#"Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници