Русия ще оценява чувството за патриотизъм на своите граждани, които се завръщат от чужбина

Русия ще оценява чувството за патриотизъм на своите граждани, които се завръщат от чужбина
A A+ A++ A

Руските власти планират да оценяват гражданите, които се завръщат в Русия от чужбина, като проверяват чувството им за патриотизъм и дали са критично настроени към войната на Кремъл в съседна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Според агенцията руската Държавна дума е предала във връзка с това протокол на прокуратурата.

Много от завърналите се руски граждани "са си позволили да правят публични изявления в чужбина, за да дискредитират Русия, ръководството на страната и руските въоръжени сили заради специалната военна операция", се казва в документа.

След започването на войната в Украйна, която Москва настоява да бъде наричана официално "специална военна операция", много руснаци напуснаха Русия. Някои от тях се опасяваха, че ще получат призовки за въоръжените сили, а други се противопоставяха на нарастващите репресии срещу онези, които се отказват да подкрепят сегашната политика на руското правителство.

Тази стъпка идва в момент, когато някои руски граждани се завръщат от Израел, включително милиардерът Михаил Фридман, след като палестинската групировка "Хамас" извърши миналата събота бруталното си нападение срещу Израел, отбелязва ДПА.

Напоследък руските депутати в Москва многократно предупреждават, че критиците на войната не са добре дошли в Русия.


#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници