Уилям Хейг: Коалицията на сирийската опозиция е стъпка напред

Уилям Хейг: Коалицията на сирийската опозиция е стъпка напред
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новата коалиция на сирийската опозиция е важна стъпка напред, но има нужда от още работа, преди Великобритания официално да я признае, заяви британският външен министър Уилям Хейг.

Хейг беше на срещата на арабски и европейски министри в седалището на Арабската лига в Кайро, предадоха „Ройтерс" и БНР.

„Това е много важно събитие. Искаме да видим, че сирийската опозиция включва всички и има подкрепа вътре в Сирия и ако разполага с това, да, ще ги признаем като легитимен представител на сирийския народ", обясни Хейг.

В понеделник Държавният департамент на САЩ изрази своята подкрепа за новата опозиционна коалиция в Сирия, която бе сформирана след преговорите в Катар.

Новата структура, обединяваща сирийската опозиция, получи името Национална коалиция на опозиционните сили и сирийската революция. Тя се оглавява от един от водещите ислямски свещенослужители в Дамаск Муаз Хатиб.

#Арабска лига #опозиция #Сирия #министър на външните работи на Великобритания #Уилям Хейг #САЩ #Национална коалиция на опозиционните сили и сирийската революция #Муаз Хатиб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници