Близките на премазаната на АМ Тракия Стела искат промени в законите

Близките на премазаната на АМ Тракия Стела искат промени в законите
A A+ A++ A

Животът ни се обърна наопаки, след като дрогиран и пиян шофьор отне сестра ни, сподели пред Нова телевизия братът на убитата Стела - Георги Маринов. Той заяви, че са нужни промени в законите, за да може хората, които сядат зад волана със замъглено съзнание от опиати, да получават тежки присъди, а кореспондентът Цеца Алексова изтъкна, че с тази цел се организира и протеста пред Съдебната палата в Бургас. Точно в 17:30 часа тази вечер близките и приятелите на Стела ще се съберат, за да почетат паметта й, да поискат промени в Закона за движение по пътищата и по-строги наказания за нарушителите.

„На 27 септември шофьор на камион с положителен полеви тест за наркотици и с 21 нарушения помете 23-годишната Стела Маринова, спряла в аварийната лента на магистрала "Тракия", припомни водещата на „Здравей, България“ Мира Иванова.

Кръвните проби на водача на камиона все още не са готови.

„Разбрахме от медиите, че той е с 21 фиша за всякакви нарушения. Настояваме да има промяна в законодателството. Настоявам сестра ми да получи адекватно отношение от страна на институциите и виновникът да си получи наказанието в пълната тежест на закона. Искаме и по-висока присъда от тези 5 до 15 години, които са предвидени по закон в момента, са напълно неадекватни”, коментира Георги Маринов.

„Нашите искания са основно за промяна в закона. Настояваме и за максимална присъда в този случай, както и за всички следващи”, каза и организаторът на протеста Вилиана Стойнова.

„От 10 години живея в София и постоянно пътувам. Винаги се моля да стигнем живи и здрави. Все повече са отнетите човешки души от шофьори под въздействие на алкохол или наркотици“, добави тя.

След като кореспондентът Цеца Алексова го пита какво би казал на убиеца, Георги Маринов каза, че всички думи са излишни и сестра му няма да се върне на белия свят, както и всички други невинни души, отишли си по такъв нелеп начин.

#Стела #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници