Политолог: ПП и ДБ са големите губещи от управлението

Политолог: ПП и ДБ са големите губещи от управлението
A A+ A++ A

В София, Пловдив и Варна ще има оспорвани балотажи. На този етап резултатите от надпреварата изглеждат неясни. Трябва да гледаме голямата картина. Кметските избори са важни, но това е мажоритарен вот, коментира в студиото на Нова Нюз политологът Милен Любенов.

Според него ПП и ДБ са основен губещ от участието си в управлението.
"Там има сериозен електорален срив - 7-8%", добави Любенов. Той добави, че пропорционалният вот се определя от общинските съвети и ще е важно какво е съотношението там.

"Струва ми се, че ГЕРБ ще имат предимство на тези местни избори и с това ще засилят натиска към ПП, така че в подходящ момент може да се стигне до преформатиране на управлението. Мащаба на щетата за ПП-ДБ ще се види с това, което ще успее да свърши правителството и резултатите, които е постигнало. Конституционната реформа и Шенген ще бъдат основните тестове. Цялата вина за неуспех, който може да се случи в Конституционния съд ще е за ПП-ДБ. Това ще го видим още на европейските избори", обяви Любенов.

Според Петър Чолаков в местните избори е възможен е пробив в София и Варна.

"Ако това се случи, ще доведе до вътрешен дебат в "сглобката". При добър резултат за ПП-ДБ, играта на ГЕРБ ще се усложни”, каза Чолакова.

Според него има спад в подкрепата за партиите на промяната.

#"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници