Топ моделки и Миа Калифа нарушиха мълчанието си за войната в Израел

Топ моделки и Миа Калифа нарушиха мълчанието си за войната в Израел

инстаграм

A A+ A++ A

Джиджи Хадид и още няколко знаменитости нарушиха мълчанието си по повод атаките на Хамас срещу Израел.

Супермоделът, чийто баща е от палестински произход, сподели в социалните мрежи текст, осъждащ "тероризирането на невинни хора" и подкрепящ палестинските и еврейски й приятели.

И Джиджи, и сестра й Бела са единодушни в подкрепата си за палестинската кауза. Те са присъствали на шествия и демонстрации. През май 2021 г. двете предизвикаха голям скандал заради публикация, която гласеше, че "Израел не е държава, а по-скоро земя, заселена от колонизатори", припомня "Daily Mail". Бела публикува карикатури, които наричат ​​Израел "окупатори", a палестинците - "потиснати". През 2018 г. пък Джиджи заяви в бившия Twitter: "Казах го преди и ще го кажа пак. За мен това не е свързано с религията — става въпрос за алчност", използвайки хаштаговете "Свободна Палестина" и "Свободна Газа". По-късно добави, че не иска да съществува разделение между хората. "Не съм против никого." През март 2022 г. бе критикувана пък за това, че сравнява руската инвазия в Украйна с израелско-палестинския конфликт в публикация. Тогава обяви, че ще дари приходите си от есенните модни ревюта на "страдащите" в Украйна и Палестина.

А когато бившият президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, сестра й Бела написа в социалните мрежи: "Отношението към палестинския народ е несправедливо, едностранчиво и не трябва да се толерира. Подкрепям Палестина." Изабела е ярък активист в подкрепа на Палестина, но все още не е коментирала публично атаките.

Що се отнася до баща им - бизнесменът Мохамед - той е палестинец, роден в Назарет през ноември 1948 г. - четири месеца след като градът му бива превзет от израелските сили. Семейството му бяга в Сирия и в крайна сметка се установява във Вашингтон. Мохамед е с двойно гражданство - йорданско и американско.

Впрочем - не само сестрите Хадид проявиха солидарност. Гал Гадот също изказа съболезнования в социалните мрежи. 38-годишната израелска актриса призова последователите си да дарят средства за засегнатите от атаките през уикенда и заклейми хората, които оправдават случващото се. Бившата Мис Израел 2004 г., бе едно от първите холивудски имена, които подкрепиха Израел.

Кайли Дженър пък получи подкрепа от еврейски организации в Америка, след като публикува и изтри "стори" също подкрепящо Израел. 26-годишната бизнесдама окачи знамето на държавата с текста "Сега и винаги, ние стоим с народа на Израел!" В случая обаче получи противоречиви коментари от последователи и това наложи свалянето на публикацията.

Миа Калифа - звездата във филмите за възрастни, бе изхвърлена от "Playboy", след като подкрепи терористичните атаки на Хамас.

30-годишната многократно подкрепя бомбените атентати и отвличания, като дори призовава да снимат хоризонтално случващото се, за да може да гледа по-добре, предаде dir.bg. Тя омаловажи конфликта, като се пошегува за "ционисткия режим на апартейд, свален от партизански бойци с фалшиви ризи на Gucci". Калифа също сподели изображение на терористите, возещи се в задната част на пикап, наричайки го "ренесансова картина". Освен това написа, че "Съединените американски щати са терористична държава".

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници