Газа остана без ток и интернет, Израел е мобилизирал до 300 хиляди резервисти

Газа остана без ток и интернет, Израел е мобилизирал до 300 хиляди резервисти

pixabay

A A+ A++ A

Единствената електроцентрала в Ивицата Газа спря работа, след като свърши горивото, съобщиха от електроснабдителното управление на палестинския анклав.

"Единствената електроцентрала в Ивицата Газа спря да функционира в 14:00 ч.", заяви в изявление ръководителят на органа Джалал Исмаил, който по-рано предупреди, че горивото е на привършване.

„Много е трудно – нямаме вода, нямаме интернет, нямаме електричество“, заяви пред BBC жител на Газа.

Камал Машхарауи се крие от ракетните удари в сутерен с още 45 души. Мъжът заяви, че децата децата му са ранени и е загубил няколко членове на семейството си. С други няма как да се свърже, защото интернетът е изключен.

„Не мисля, че цивилните заслужават да умират – те трябва да бъдат оставени извън конфликта“, казва той. „Не мога наистина да обвинявам Хамас, не мога наистина да обвинявам Израел, но казвам, че ние цивилните сме засегнати. Ние сме хората, които не са част от този конфликт, а го изплащаме.“

Какво се пропука: Защо израелските служби за сигурност не успяха да спрат нападението на „Хамас“

Още вчера международните организации за защита на правата на човека заговориха за хуманитарна катастрофа в Газа, тъй като по-рано Израел напълно блокира Газа, включително прекъсвайки подаването на вода, електричество и гориво.

Израел е свикал до 300 хиляди резервисти да се борят заедно с Израелските отбранителни сили, заяви говорителят на армията майор Дорон Спиелмен, цитиран от CNN.

"Няма семейство, което да няма някой, който да не е повикан. За съжаление, ние сме малка държава и няма семейство, което да няма приятели и любими хора, които са все още изчезнали", заяви Спиелмен.

Израелското население понастоящем е около 9,2 милиона души.

Говорителят на армията също така подчерта, че израелските сили се готвят за "всякакъв сценарий" и продължава да струпват сухопътни сили на южната си граница.

По думите на майора, силите са струпани "в близост до ивицата Газа".

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници