Байдън: Хамас е чисто зло. САЩ пазят гърба на Израел

Байдън: Хамас е чисто зло. САЩ пазят гърба на Израел

фейсбук

A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън даде кратко изявление, след като приключи телефонния си разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Пред медии в Белия дом Байдън нарече Хамас "чисто зло" и допълни, че Щатите пазят гърба на Израел.

Американският президент определи терористичната групировка като кръвожадна и допълни, че събитията сега напомнят за най-лошите зверства, извършени от "Ислямска държава". Сред загиналите в Израел има най-малко 14 американци.

"Хамас не защитава палестинския народ. Те използват палестинците като живи щитове. За съжаление за еврейския народ това не е ново. На повърхността бяха извадени болезнени спомени", каза той, напомняйки за антисемитизма през миналия век.

Президентът на САЩ сподели примери за някои от ужасяващите истории в Израел: "Изклани родители, защитаващи децата си... Доклади за убити бебета... Жени, изнасилени и използвани трофеи".

"Ние сме до Израел", категоричен бе Байдън, цитиран от Би Би Си.

По думите му Израел ще има всичко необходимо, за да отговори на атаката.

Съединените щати са готови да изпратят допълнителни сили в Близкия изток, съобщи още той. Преди дни Байдън разпореди към региона да бъдат придвижени самолетоносач, бойни кораби и изтребители.

Вашингтон изпраща на Израел боеприпаси и ракети за противовъздушната система "Железен купол".

Байдън завърши кратката си реч, като предупреди онези, които биха могли да се опитат да се възползват от конфликта.

"Нека няма съмнение. Съединените щати пазят гърба на Израел. Ние ще се погрижим еврейската и демократична държава Израел да може да се защити, днес, утре, както винаги сме го правили. Толкова е просто", заяви още президентът на САЩ.

Той се обърна и към всеки, "който мисли да се възползва от тази ситуация":

#Байдън #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници