Зачестяват нападенията от бездомни и домашни псета

Зачестяват нападенията от бездомни и домашни псета
A A+ A++ A

Oт изпратените сигнали през седмицата в платформата на Helpbook.info ни направи впечатление, че зачестяват такива за нападения от бездомни и домашни кучета.

Потребител от Габрово се оплака, че в близост до дома му са се развъдили няколко особено агресивни песа и тормозят преминаващите, а нощем не спират да лаят и да будят целия квартал. "Притеснявам се, че скоро могат да се размножат и ако не са кастрирани/ваксинирани/чипирани ще стане неконтролируема и опасна глутница. Поради това, че в момента са млади и още леко боязливи не мога да видя дали са маркирани със сигурност, но съм почти сигурен, че не са", пише той.

Случаят не е единичен в Габрово, в друга част на града също бездомно куче налита на пешеходци и коли, молбата е да се вземат мерки преди да е станал някой инцидент.

Сигнализираха ни и за дворно куче, което тормози съседи и собственици. Ето какво ни пише нашият потребител: „Обръщам се към вас с молба за предприемане на някакви действия във връзка с тормозещо ни куче от съседната къща. Ние сме етажна собственост, 20 апартамента, на нашата улица.Освен нашият комплекс, има още 2 къщи в строеж и още 6 къщи. Кучето на съседа, откакто си купихме жилище на този адрес, при преминаването на всичко, което се движи, птица, възрастен, дете с колело или тротинетка, не спира да лае. Децата, докато бяха малки, кучето отсреща лаеше през нощта и постоянно ги будеше, както и всяка сутрин преди 7:00 ч. Миналата година бях наела строителен работник (съсед от квартала) да ремонтира жилището ми. Кучето на съседите скочи през оградата и го нападна. Човекът може да свидетелства за случая. Тази пролет друг съсед отиде да изхвърля боклука и минавайки със своето куче покрай къщата на въпросния звяр, стопанката на лаещото куче товареше колата си за заминаване. Вратата беше отворена и нейното куче се нахвърли върху санбернара. Аз личо се тревожа за децата си, тъй като безхаберието на тези собственици е на границите на безумието. Притесняваме се да минаваме покрай този двор, притеснявам се за децата си и ни писна да го слушаме как лае, дори при вдигането на гаражните ни врати. Моля за съдействие,“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

#бездомни кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници