Медицинска грижа в замяна на апартамент? Прокуратурата проверява мистериозната смърт на дарителка

Медицинска грижа в замяна на апартамент? Прокуратурата проверява мистериозната смърт на дарителка
A A+ A++ A

Софийска районна прокуратура проверява скандалния казус с дарените от болна жена апартаменти на двама софийски лекари, съобщава “24 часа”.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев официално потвърди, че обвинението се е самосезирало след разследване в петък на Нова телевизия и последвали материали по казуса в различни медии.

Историята с починалата на 1 септември Лидия Чакърова, която приписала два апартамента в столицата - на бул. "Мария Луиза" и в кв. "Лозенец" на началника на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и на дерматолога д-р Евгения Божикова срещу грижи, провокираха и стотици негативни коментари в социалните мрежи.

твърдят, че двамата лекари са я оставили да умре - не са й давали храна и вода, а цялото тяло на възрастната жена е било посинено, съобщи Нова телевизия.

Тя била кремирана два дни след смъртта си в Пловдив, където декларация за съгласие от наследник не е задължителна, а никой от близките не е уведомен.

Според информацията на Нова тв смъртта на Лидия е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото д-р Божикова живее на семейни начала.



#прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници