Шефът на СОС скочи на Тагарев: Защо продаваш военните имоти в София?

Шефът на СОС скочи на Тагарев: Защо продаваш военните имоти в София?

ФБ/Георги Валентинов Георгиев

A A+ A++ A

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев написа гневен коментар в социалните мрежи по повод министърът на Тодор Тагарев и имоти на министерството.

По думите на Георгиев се продават три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра.

Ето какво още пише той:

Не слушайте какво говорят ПП-ДБ, гледайте ги какво правят. Щели да борят презастрояването в София, казват кандидатите им за съветници и кмет в София. А техният министър на отбраната, “по терлици” в предизборната кампания продава три имота на военното ведомство в София, на които могат да се построят сгради със 150 000 квадратни метра. За сравнение, НДК е с РЗП от 117 000 кв.м.

С размах действат борците с презастрояването, нали? Това ли е промяната, която предлагат за София?! Вместо да искаме държавата да ги прехвърли на общината за строителство на детски градини и училища, желаещите да “спасят” София ще отворят вратата за огромни строежи в три района - Люлин, Витоша и Сердика?

Наскоро ви разказах как след три години битки и процедури, заедно с главния архитект Здравков и групата на ГЕРБ-СДС, успяхме да спрем строителството на нови сгради, с площ от 150 000 кв.м., в зелените площи на Овча купел. С наше решние общината придоби частните имоти, за да останат градинки. Парцелите на военното министерство обаче ще станат частни и в тях ще се строи. Това са техните "Решения за София". Длъжни сме да ги спрем.

#Георги Георгиев #Тодор Тагарев #военни имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници