Нашенци в Одрин изядоха баклавата на местните

Нашенци в Одрин изядоха баклавата на местните

pixabay

A A+ A++ A

„Българите заемат 80% от консумацията на десерти, предимно баклава в Одрин“. Това обяви председателят на браншовата организация на търговците и занаятчиите в Одрин Кемал Чингоз, пише Флагман бг.

„Българите купуват много големи количества баклава и не си тръгват, без да изпият по кафе“, отбеляза собственикът на местна сладкарница Берат Каплан.

Освен десерти нашенци пръскат големи суми и за козметични продукти - над 50 %. Заради емигрантския отлив натоварването по граничните пунктове е отслабнало, именно това е и причината за туристическия наплив от България към Одрин.

„Бизнесът върви добре, след емигрантския отлив започнаха да идват много наши гръцки и български клиенти, те представляват около 70-80% от клиентелата ни. Когато ги няма, търговията е слаба“, допълни Каплан.

„Когато идват в Одрин, българите харчат между 1000 и 1500 лева за ден. Не разполагам със статистически данни, но това отчитат търговците в града“, отбеляза Чингоз и допълни, че бизнесите трябва да бъдат разумни с цените, защото не бива да губят българската клиентела.

#баклава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници