БСП подкрепя искането на „Възраждане“ и ИТН за вот на недоверие към кабинета

БСП подкрепя искането на „Възраждане“ и ИТН за вот на недоверие към кабинета

БСП

A A+ A++ A

БСП се включва към искането на "Възраждане" и "Има такъв народ" (ИТН) за вот на недоверие.

“Включваме се в искането на вот на недоверие като съвносители. Имаме бележки по отношение на мотивите, смятаме, че са непълни, днес ще ги допълним”, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Даваме нашите подписи и след обяд внасяме вота на недоверие за политика и енергетика. Мисля, че има достатъчно аргументи. С действията си управляващото мнозинство слага кръст на българската енергетика. Ще добавим цялостната картина в енергетиката, не само конкретния повод и случай с въглищните централи, решението за даряването на двата реактора (за АЕЦ "Белене" - бел. ред.)", заяви тя.

Нинова заяви, че аргументите са на тяхна страна.

Тя призова ГЕРБ да подкрепят вота, ако критиките им са искрени. "Те постоянно критикуват решенията на ПП и ДБ, но лицемерно за пред хората", посочи лидерът на БСП.

"Не виждам да си вършат работа. Кажете какви резултати имат - съдебната реформа според Борисов вървяла добре. Какви са резултатите? ВСС си е същият, Инспекторатът към ВСС си е същият. Няма обвинителни актове или осъдителни присъди по високите етажи на властта. Съдебната реформа им беше способ да овладеят съдебната система. Няма движение по Шенген и еврозоната, големите им приоритети", посочи още Нинова.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници