Петков за искания вот на недоверие: Алтернатива на кабинета няма

Петков за искания вот на недоверие: Алтернатива на кабинета няма
A A+ A++ A

Знам, че в този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков, а той се справя много добре, няма. Това коментира съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков относно заявката на „Възраждане“ да внесат с подкрепата на „Има такъв народ“ вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор енергетика.

Всички разбират, че „Възраждане“ се опитват да политизират тези реални протести и се опитват да ги използват за изборите за местна власт, каза още Петков, след като парламентът гласува решението за одобряване на постигнатото вчера споразумение между правителството, депутати, синдикати и протестиращите миньори и енергетици

Спазваме си обещанията, вчера поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори това решение да бъде факт днес и то е факт, заяви Кирил Петков.

Той увери, че хората на протеста могат да имат доверие, че обещанията, които са били дадени, ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от партиите, които са гарантирали това споразумение.

"Енергийната сигурност на България ще бъде гарантирана от ПАВЕЦ "Чаира", работи се в момента, за да може в следващите 12 месеца той да влезе отново в сила. Работим и да вкараме в експлоатация блок 7 на АЕЦ "Козлодуй", поясни Петков.

Радослав Рибарски препоръча разглеждането на технологии за улавяне на въглероден диоксид. "Такива технологии вече са налични, трябва държавата да разгледа още други технологии и да заложи на пилотна инсталация, която да покаже дали България трябва да поеме по пътя за улавяне на въглеродни емисии", добави Рибарски.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници