Як екшън на АМ Струма между протестиращи и полиция ВИДЕО

Як екшън на АМ Струма между протестиращи и полиция ВИДЕО
A A+ A++ A

До ескалация на напрежението между протестиращи и полиция се стигна на АМ "Струма" в поредния ден на протести на миньори и енергетици. Блокади има на магистралите "Тракия" и "Струма", както и на прохода Хаинбоаз.

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ „Струма“ при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на АМ „Струма“ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, за да няма опашки. Определен е обходен маршрут в двете посоки е по път І-1 Благоевград - София от пътен възел "Дупница север" до пътен възел "Бобошево".

Остават затворени АМ “Тракия при Стара Загора и Прохода на Републиката.

Затруднено е движението на път ІІ-62 /Дупница - Кюстендил/ в двете посоки. Обходният маршрут е през път І-6 /София - Радомир - Кюстендил/. На място са екипи на пътна полиция.

Блокирано е и движението на АМ „Струма“ при км 59+190 в двете посоки София-Благоевград, след като протестиращи са преодолели кордона от полицейски сили. Трафикът се отклонява по предвидения обходен маршрут по пътя София - Благоевград през Дупница.

#АМ Струма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници