Страшна тапа! Над 10 км опашка на АМ "Струма" заради протеста

Страшна тапа! Над 10 км опашка на АМ "Струма" заради протеста

ФБ група Кулата - Промахон/Иван Петрински

A A+ A++ A

Над 10 км опашка се образува на няколко места на автомагистрала "Струма" между Благоевград и Перник. Работещи в ТЕЦ „Бобов дол“ затвориха аутобана сутринта, както и няколко места в района на Дупница и пътен възел "Бинека“, с. Бобошево и Дяково и Бобошево.

Протестът е срещу териториалния план за справедлив преход и отпадането на дата 2026 за затваряне на ТЕЦ „Бобов дол“. Според протестиращите това ще остави стотици хора от Бобов дол и съседните общини без препитание.

Периодично, през десетина минути се пропускаха автомобили, за да не става голямо задръстване.

Шофьорите недоволстват, защото някои пътуват към болници в София, в колоната има бременни и деца. Чакат не само леки коли, но и тирове и автобуси.

Движението между София и Благоевград се осъществява по т. нар. стария път - главен път Е-79, но от "Пътна полиция" съветват да се кара внимателно, тъй като и там движението е натоварено.

Преди час протестиращите освободиха за кратко движението в посока към Благоевград, защото в колоната има чакащи вече 3 часа, без хана и вода.

На друго място на блокадата на АМ “Струма”, в посока от Радомир към Благоевград опашката вече се стопи до около 1-2 км преди Дупница, защото протестиращите пропускат на всеки 20 минути автомобилите, съобщава "24 часа".

#тапа #АМ Струма #протест #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници