Израел удари три палестински цели в ивицата Газа

Израел удари три палестински цели в ивицата Газа
Израелски бойни самолети извършиха три нападения срещу цели в ивицата Газа в нощта срещу вторник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Израелски бойни самолети извършиха три нападения срещу цели в ивицата Газа в нощта срещу вторник.

При атаката не са били засегнати хора, съобщиха палестински източници от силите за сигурност и свидетели, цитирани от АФП и БГНЕС.

Тези нападения са били насочени към необитаем район в западната част, където има тренировъчна база на бригадите „Езедин ал Касам" - въоръженото крило на „Хамас".

Друг удар е нанесен източно, а последният е бил върху необитем сектор в Нусейрат, бежански лагер в центъра на ивицата Газа, съобават същите източници.

Говорител на израелската армия съобщи, че техни самолети са атакували склад за оръжие в центъра на палестинската територия, както и две установки за изстрелване на ракети в северната част.

Операцията беше извършена след нов изблик на насилие по границата между ивицата Газа и Израел, втори за по-малко от месец, докато израелските лидери заявиха за увеличена вероятност от голяма военна операция срещу палестинския анклав.

Основните палестински групировки в Газа, включително „Хамас" и „Ислямски джихад", изразиха след това готовност да възстановят примирието при условие, че Израел „преустанови своята агресия" срещу страната.

#Израел #ивица Газа #Палестина #„Хамас" #„Ислямски джихад"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници