Президентът: Не трябва да се правят компромиси с националната сигурност

Президентът: Не трябва да се правят компромиси с националната сигурност

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Не трябва да се правят компромиси с националната сигурност. Това каза президентът Румен Радев в словото си на националното тракийско поклонение "Ден на тракийската памет" в Маджарово. На поклонението присъстваха представители на тракийските дружества, депутати, кметове от региона, информира БНР.

Уроците по история като днешния, в който отбелязваме трагичните събития от разорението на тракийските бежанци от Беломорска Тракия, не са написани в учебниците, отбеляза Румен Радев.

"Защото подобни събития в нашите учебници стават все по-малко, а и описанието за тях се отдалечава все повече от обективността и от истината. Нашите познания, нашата памет са жилави и емоционални, защото ние сме ги получили от разказите на нашите баби и дядовци. Ние сме закърмени с песните за тях. И това не е просто памет, това е нашата вяра, нашата съвест, нашата кръвна връзка с предците ни и нашата идентичност", коментира Радев.

В словото си президентът подчерта, че не трябва да се правят компромиси с националната сигурност.

"Днес това е и нашето убеждение, вяра и призив, че компромиси с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома си и децата си, не трябва да допускаме", заключи той.


# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници