Първан Симеонов: Идват важни избори за ДПС

Първан Симеонов: Идват важни избори за ДПС

Стоп кадър/ Bulgaria ON AIR

A A+ A++ A

Останаха броени седмици. Не си спомням толкова късно да са обявявани кандидати. Очаква се по-голяма активност на избирателите в сравнение с парламентарните избори. Винаги на местни избори всеки един кандидат за общински съветник или за кмет се бори максимално да оползотвори възможните гласове, бори се за всяка преференция. Това каза социологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

На въпроса дали ще продължи да съществува "сглобката", Симеонов отговори, че според него ПП-ДБ вече са изчислили всичко и едва ли чакат резултати, за да преговарят тепърва.

"Битката за София е общополитическа. Кметът на София отдавна е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто състезание на тема как ще изглежда градът, а състезание в общополитическата страна на нещата", допълни Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"ГЕРБ е политическа сила, която е подчертано свързана с местната власт. Демократите трябва да доказват, че имат нещо по места, не само в София. "Възраждане" трябва да покажат, че растат. За ДПС също са много важни изборите, защото трябва да помиряват местни амбиции. Нямат номинация за София, защото не им е много силен район", коментира социологът.

"Г-н Васил Терзиев цели национална кариера като предприемач. Хекимян идва отвън, но има много сериозно раздробяване на ГЕРБ в София. Вероятно не е имало и много други опции. Знаят, че могат да загубят и затова дадоха нестандартно предложение", смята Симеонов.Хекимян очаква да "отвори ветрилото" за балотаж.

#Първан Симеонов #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници