Премазалият красивата Стела тираджия бил не само дрогиран, но и пиян! Зоват за затягане контрола на камионите

Премазалият красивата Стела тираджия бил не само дрогиран, но и пиян! Зоват за затягане контрола на камионите
A A+ A++ A

Дрогираният шофьор на тира, който блъсна кола на „Тракия” и уби 23-годишната Стела Маринова от Созопоп (бел. ред. много колеги пишат Бургас, но всъщност младата жена живее в големия град, а е от курортното селище), е дал положителна проба и за алкохол, разкри репортерът на Нова телевизия Георги Манев.

Инцидентът стана в участъка от магистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три момичета. Колата им била спряна в аварийната лента, защото спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с множество нарушения на пътя. По данни на полицията е санкциониран 21 пъти с фиш за различни нарушения.

Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. Добрата новина е, че двете са в стабилно състояние и вече няма опасност за живота им. Третата потърпевша е освободена, тъй като по тялото й имало само натъртвания.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор, причинил тежкия пътен инцидент. Оказа се, че освен положителен тест за наркотици, той е дал и положителна проба за алкохол. Кръвните проби се очаква да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов коментира в интервю за „Здравей, България”, че контролът върху тежкотоварните превозни средства трябва да бъде затегнат. „Колкото и да е скъп един тест за наркотици, не е толкова скъп, колкото човешки живот”, каза той и допълни, че тестването трябва да стане масово.

Не бива да допускаме дрогирани по пътищата на България, призова Драганов.

Окръжният прокурор на Сливен Ваня Белева пък заяви, че ще се назначи съдебно-оценителна и автотехническа експертиза за превозното средство.

Окръжната прокуратура вече привлече към наказателна отговорност шофьорът на товарният автомобил за това, че е нарушил правилата за движение, добави тя.

Пред бТВ пък началникът на „Охранителна полиция“ - Сливен комисар Димитър Кикьов каза, че дрогираният водач, има над 470 лв. неплатени фишове. 1100 лв. са платени за превишена скорост.

„Сред санкциите на шофьора, причинил трагедията, има и такива за невключени светлини през деня, неносене на документ“, каза Кикьов.

#тираджия #Стела Маринова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници