Мъжът, който закла тираджията в село Прилеп: Исках да го заболи, не да умира

Мъжът, който закла тираджията в село Прилеп: Исках да го заболи, не да умира
A A+ A++ A

Дядото на прегазеното 6-годишно дете от с. Прилеп, обвинен за убийството на шофьора на камиона, предизвикал фаталния инцидент, обяви пред съда, че съжалява за стореното.

"Мога да кажа само, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Аз не исках да убия този човек. Исках да го заболи", каза той, цитиран от бТВ.

46-годишният криминално проявен мъж е обвинен, че умишлено е убил шофьора на камиона, като го е пробол с нож в прасеца, а човекът е загинал от кръвозагуба. Затова престъпление законодателят е предвидил затвор от 10 до 20 г.

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха задържани, са разпитани и привлечени като свидетели.

Тежкият инцидент се случи в понеделник, след като детето неочаквано изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход. Водачът на тежкото возило спрял на метри от произшествието, но бе нападнат от роднини на момченцето. За извършител на фаталното пробождане е обвинен дядото. А прокуратурата бе категорична, че става въпрос за убийство.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка "задържане под стража", тъй като от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението.

"Потвърждават го много свидетели. Съществува реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Няма постоянно местоживеене", изтъкна обвинителят.

"Данните не сочат категорично, че шофьорът е починал вследствие на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл", заяви адвокатът на дядото Величка Костова.

Обвиняемият поиска домашен арест, въпреки че няма постоянен адрес.

#село Прилеп #убийство #тираджия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници