ВИДЕО В Гърция е ад, циклонът Елиас пак потопи град Волос и остров Евбея

ВИДЕО В Гърция е ад, циклонът Елиас пак потопи град Волос и остров Евбея
A A+ A++ A

В Гърция циклонът „Елиас“ връхлетя страната с обилни валежи и гръмотевични бури. Заради силния дъжд някои райони в Евбея останаха блокирани, а в някои райони има опасност и от преливане на реките. Град Волос и района са под вода.

Изключително тежка нощ в централна Гърция, където за втори път в рамките на 1 месец падна огромно количество дъжд. След циклона „Даниел” и „Елиас” връхлетя област Тесалия с тежки бури и градушки. Големината на ледените късове е била с размера на лимон.

Под вода е гр. Волос, ситуацията е извън контрол. Полицията е забранила движението на автомобили и хора по улиците, а кметът апелира гражданите и туристите да се качат на по-високи етажи в сградите от съображения за сигурност.

Над 300 души, блокирани в домовете си и къщи за гости, са спасени. 80% от района е потънал в мрак – няма ток и вода от сряда вечерта. Учебните заведения са затворени.

Критична е ситуацията на остров Евбея. Пътищата, къщи и магазини са под вода. В северните части калта е достигнала до морето. Жители и туристи се призовават да останат в по-масивни сгради докато преминат сериозните валежи. На места водата е над 1 м. и има висок риск за живота на хората.

Очаква се бурите да отслабнат, но дъждът ще се премести в районите на Пелопонес и остров Крит. Призовава се хората да бъдат изключително внимателни. Дипломатическите институции на България са в готовност за сигнали от българи.

#Гърция #наводнения #Волос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници