Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори, заяви премиерът Денков

Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори, заяви премиерът Денков

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъде за защита на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна охрана, не са нападателни ракети, ще бъдат използвани за защита на хора. След всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори", каза премиерът Николай Денков пред журналисти.

Акад. Денков коментира и изявление на ГЕРБ по темата с въглищните централи и твърденията, че се раздават средства на списък с фирми, свързани с ПП-ДБ.

"Тези изявления лъжат хората. Това са средства, които фирмите са казали, че са готови да инвестират, може би с някакво съфинансиране от страна на държавата, в бъдеще, когато бъде открита процедура за кандидатстване. Още на 15 август беше поставена т. нар. процедура за заявяване на намерение – изискване на ЕК, което трябваше да покаже има ли желание от фирми да инвестират в тези региони. Тези, които искат да инвестират, са включени във въпросните списъци. Програмите тепърва ще се отварят за кандидатствате догодина", обясни Николай Денков.

По думите му не става въпрос за пари, които ще получат тези фирми, а за инвестиции, които те трябва да направят, за да се осигурят работни места.

Премиерът коментира, че решението на ГЕРБ да не подкрепи предложението на ПП-ДБ 24 май да стане национален празник няма да повлияе на цялостната дискусия, предаде bTV.

"Няма сериозна драма в това. Това, което притеснява част от хората в Народното събрание, е че когато има спорни теми, те могат да попречат да не се гласуват най-важните въпроси. Най-важните въпроси днес са тези, свързани с правосъдната система. Очевидно е, че темата за националния празник няма да изчезне от само себе си. Темата ще остане, но може би няма да бъде решена в Конституцията", каза министър-председателят.

#акад. Николай Денков #С-300 #оръжие за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници