Кандидатите за кметското място в Пловдив

Кандидатите за кметското място в Пловдив

община пловдив

A A+ A++ A


Ето кои са кандидатите за кмет на Пловдив на предстоящия вот на 29 октомври.

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Пловдив. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов. Един на пръв поглед тих и мълчалив човек, което може би е достойнство, но и много работлив, каза Борисов. По думите му кампанията на партията ще е позитивна и ще представи направеното за града при управлението на ГЕРБ.

Това, че участваме в "сглобката" ще даде възможност да оказваме влияние и да помагаме на община Пловдив, защото мащабните проекти имат нужда от дофинансиране, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ посочи, че "кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби". От два месеца са на терен и вървят само надолу, защото има само хейт, допълни Борисов. Той посочи, че трябва да водят такава кампания, че като се върнат в парламента отново да имат мнозинство. На въпрос биха ли подкрепили при балотажи кандидати на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), Борисов отговори, че там където има такъв, ще го направят, "смятам, че е нормално".

На въпрос от журналисти защо се бави обявяването на кандидата на ГЕРБ в София Борисов отговори, че изборът е труден, защото има шест много добри кандидатури.

Костадин Димитров е кмет на район "Тракия" в Пловдив три мандата - от 2011 година насам. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор. Той има магистър по математика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Ръководството на партията в Пловдив обяви и листата с кандидати за общински съветници, както и кандидатурите за районни кметове в Пловдив. Трима са от младежката организация на партията. За район "Централен" кандидат е сегашният кмет Георги Стаменов. За район "Тракия" е Георги Гатев, за "Западен" - Ангел Славов, за "Южен" - Атанас Кунчев, за "Северен" - Илиян Лалев и за "Източен" - Емил Русинов.

Партия „Има такъв народ“ (ИТН) регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Пловдив кандидатите си за кмет, районни кметове и общински съветници. „Явяваме се самостоятелно, без подкрепа от фирми и други политически формации. Влизаме в битката не, за да отчетем нещо, а да се борим за победа“, каза пред журналисти кандидатът за кмет на партията Станислав Балабанов.

Балабанов изрази надежда, че пловдивчани ще вземат информирано и правилно решение. Ако те гласуват доверието си на ИТН, ще работя да питам тях за решенията за града чрез местни референдуми, ще завършим всички инфраструктури проекти в срок, защото целият град е в ремонт, ще работим за изграждането на детска болница, ще изчистим коритото на река Марица и ще направим пълна проверка на предишните управления, каза кандидатът за кмет на ИТН.

Кандидатите за районни кметове на партията са: за „Централен“ - Йордан Ангелов, за „Южен“ – Тервел Борисов, за „Западен“ – Красимир Иванов, „Източен“ – Васил Петлешков и за „Тракия“ – Димитър Станков.

В листата на ИТН за общински съветници участват 26 кандидати, които по думите на Балабанов, са с партията от учредяването ѝ. Водач на листата е Ивайло Димов, който по образование е учител.

"Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) представиха общата си кандидатура за кмет на община Пловдив Ивайло Старибратов пред симпатизанти на партиите в Епископска базилика на Филипопол. Един от големите ни критерии за избор беше преди да бъде политик, кандидатът да е общественик, посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков. Според него, ако Старибратов спечели доверието на избирателите, Пловдив ще започне своята промяна.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов посочи, че Пловдив съдържа възможността да промени цялата страна, защото може да промени моделът на моноцентричност, при който всичко се случва в един град. Пловдив е естествената столица на културата, а Старибратов е естественият кмет на този град, допълни Иванов.

Кандидатът за кмет си постави четири основни приоритета: градска инфраструктура и дигитализация, чист град, бизнес среда и образование, и култура, и туризъм. Първият ни приоритет е да направим по-добър живота на пловдивчани, посочи Старибратов.

Коалиция "БСП за България" представи кандидатите си за кмет на община Пловдив, кметове на райони и листата за общински съветници на пресконференция в Националния пресклуб в града. Девизът на коалицията е "Повече за Пловдив", посочи кандидатът за кмет арх. Костадин Палазов. По думите му основните приоритети на "БСП за България" са свързани с инфраструктурата, транспорта, зелената система, образованието и културата в града.

От коалицията си поставят задачи като разработване на цялостна визия на ключови булеварди и улици с тежък трафик, стриктен контрол на превозвачите в градския транспорт, създаване на мобилни приложения, свързани с услуги и информация от община Пловдив. По отношение на образованието от "БСП за България" ще се концентрират в изграждането на нови детски градини, подпомагане на училищата, университетите и работодателите с цел по-добро кадрово обезпечаване, възстановяване на системата от здравни кабинети в учебните заведения, подобряване на столовото хранене на учениците. В предизборната си програма са заложили повече зелени площи и опазване на съществуващите такива, нови велоалеи, подобряване на сметосъбирането и почистване на града с машини. В културната сфера приоритетни за коалицията ще бъдат ремонтът на Концертна зала, преустройството на кино "Космос" и Пловдивската опера, за чието ново помещение предлагат сградата на Централна поща в Пловдив.

Кандидатите за кметове на райони са: Минка Сърнешка за "Централен", Мартин Стойчев за "Северен", проф. Христо Бозуков за "Южен", Наум Китанов за "Западен", Димитър Джевизов за "Източен" и Анелия Кирова за "Тракия". Листата с кандидати за общински съветници на коалицията е от 45 души. Водач е Калин Милчев, който посочи, че залагат на съвместно управление с гражданското общество.

Арх. Костадин Палазов е роден в Пловдив. Завършил е висшето си образование в София във Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) (днес Университет по архитектура, строителство и геодезия). През професионалната си кариера е работил като архитект-проектант и главен архитект на кметство в община Пловдив. Към момента е управител на частна фирма, която работи в сферата на градоустройството, жилищното, обществено и промишлено строителство. Носител е на национални и международни награди в областта на архитектурата.

Партия „ГЕРБ“ регистрира в Общинската избирателна комисия (ОИК) - Пловдив кандидатската си листа за общински съветници в община Пловдив за участие в местните избори на 29 октомври 2023 г. Водач на листата е Костадин Димитров, който е и кандидат за кмет на града от ГЕРБ. Втори след него е Йордан Илиев - общински съветник в последния Общински съвет и бивш директор на общинско предприятие "Старинен Пловдив".

Листата е:

1. Костадин Димитров
2. Йордан Илиев
3. Иван Стоянов
4. Димитър Колев
5. Радослава Ташкова
6. Стефан Шилев
7. Георги Василев
8. Атанас Узунов
9. Слави Георгиев – гражданска квота
10.Вера Тоскова
11.Златин Велев
12.Аргир Аргиров
13.Спас Шуманов
14.Гошо Къчков
15.Веселин Маневски
16.Димитрина Сербезова
17.Иглика Казанджиева
18.Христина Кашилска
19.Йосиф Танев
20.Десислава Георгиева
21.Станислава Лулчева
22.Адриана Генчева
23.Пламен Панов
24.Иван Вичков
25.Десислава Христозова
26.Петър Ганев
27.Станимир Чолаков
28.Данаил Димитров
29.Златка Алдженаби
30.Валентин Василев
31.Петър Троянов
32.Ангел Хаджийски
33.Красимир Тодоров
34.Валерия Славова
35.Анастасия Маташева
36.Румяна Герджикова-Благоева
37.КольоПашов
38.Симона Кекеманова
39.Цвета Дачева
40.Петя Китукова
41.Николай Арабаджиев
42.Кирил Брандийски
43.Чавдар Митовски
44.Живка Йовчева
45.Анета Господинова
46.Петя Петкова
47.Стефан Дедев
48.Никола Ташев
49.Златка Пеева
50.Даниела Митева
51.Красимира Чаушева

Общинската избирателна комисия в Пловдив регистрира кандидата за кмет на ГЕРБ Костадин Димитров за участие в местните избори на 29 октомври 2023 г. в община Пловдив.

Димитров има висше образование, магистър е по математика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Той е кмет на район „Тракия” – Община Пловдив трети мандат. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор.

Костадин Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен състезател е по таекуон-до ITF – републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници