Вотът на 29 октомври: Кои кандидати ще премерят сили за кмет на Враца

Вотът на 29 октомври: Кои кандидати ще премерят сили за кмет на Враца

община враца

A A+ A++ A


Ето кои са кандидатите за кмет на Враца на предстоящия вот на 29 октомври.

Общинската избирателна комисия - Враца регистрира Румен Антов като независим кандидат за общински съветник в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. Решението е публикувано на сайта на комисията. Антов е издигнат от инициативен комитет с представител Илиан Иванов.

Румен Антов е познат на врачани от периода 2015-2019 година, когато беше председател на Общинския съвет. Той е роден на 22 ноември 1962 г. във Враца. Разведен, има син. Доцент по право, със завършено преди това още едно висше образование за инженер-химик. Работи като адвокат близо 30 години. Има около 15 години академична дейност, преподавал е „Социално и здравно законодателство“ в Медицинска академия.

Цветан Борисов е кандидатът на партия "Има такъв народ" (ИТН) за кмет на Враца на предстоящите местни избори. Това стана ясно от съобщение на Общинската избирателна комисия (ОИК) във Враца, публикувано на сайта ѝ.

Борисов е роден във Враца, на 38 години, семеен, с две деца. Има завършена бакалавърска степен „Счетоводство и контрол“ и магистърска „Стопанско управление“. В момента работи в сферата на земеделието. Борисов е и водач на листата за общински съветници на ИТН в областния център, в която са включени още 14 кандидати.

Общинска избирателна комисия - Враца регистрира Иван Иванов като кандидат за кмет на Община Враца на коалиция от партии „БСП за България“. Иванов е областен и общински председател на БСП-Враца, и общински съветник в Общински съвет-Враца.

Иванов е на 43 години, роден е във Враца, семеен, с две деца. Има висше образование по „Бизнес администрация“. Девет години е работил в системата на МВР, след което десет години в „Държавен резерв и военновременни запаси“. Бил е парламентарен сътрудник в 44-тото Народно събрание. В момента е управител на фирма в частния сектор. „Искам да променя към по-добро бъдещето на Враца“, каза той.

ПП „Възраждане“ представи днес в Националния пресклуб във Враца кандидатите си за кметове на общини в областта. Народният представител Ивайло Папов, който е и кандидатът за Враца, обяви, че партията участва в местни избори за първи път с листи за общински съветници и по този начин дава заявка, че иска да участва и в управлението на общините.

„Търсили сме наши съмишленици, които са възрожденци по дух, дори да не са членове на партията, които имат ясна идея какво трябва да се промени в техните общини, хора, които не само да посочат проблемите, а и да имат възможността да ги решат“, обясни Папов.

По думите му кандидати за кметове и листи за общински съветници има в общините Враца, Оряхово, Козлодуй, Бяла Слатина, Криводол, Мездра и Борован. Не се издига кандидат и няма да има листа в Община Мизия. В Хайредин ще имат само листа без кандидат за кмет на общинския център, а в Роман ще подкрепят независим кандидат. Партията ще участва в изборите и за кметове на кметства.

Общинска избирателна комисия - Враца (ОИК - Враца) регистрира кандидатската листа за общински съветници на Коалиция от партии „БСП за България“. Водач е Иван Иванов, който е и кандидат за кмет на партията. Втора в листата е дългогодишният общински съветник Цветелина Дамяновска. Тя е родена във Враца, семейна, с един син, има висше икономическо и юридическо образование, развива собствен бизнес, член е на партията от 1998 г.

По думите ѝ листата е пълна – общо 37 души, колкото са мандатите в Общинския съвет. Голямата част от хората са нови лица, въпреки че има приемственост. Сред кандидатите са бизнесмени, икономисти, педагози, каза още Цветелина Дамяновска.

Ето листата:

1. Иван Иванов
2. Цветелина Дамяновска
3. Павлин Петров
4. Лъчезар Генов
5. Славей Григоров
6. Йордан Христов
7. Адриан Тодоров
8. Албена Топашка
9. Ивайло Димитров
10. Иван Василев
11. Илия Христов
12. Кирил Ангелов
13. Константин Грамчев
14. Татяна Попова
15. Даниел Цеков
16. Цена Димитрова- Иванова
17. Тихомир Чокойски
18. Джъстин Цеков
19. Цветелина Петрова
20. Емил Алексов
21. Генади Тодоров
22. Людмил Игнатов
23. Мария Котова
24. Пламен Злидолски
25. Стефан Стефанов
26. Красимир Дамянов
27. Слави Младенов
28. Силвия Петрова
29. Маргарита Стоянова
30. Невена Цекова
31. Славчо Савчев
32. Светослав Иванов
33. Георги Георгиев
34. Явор Якимов
35. Марияна Каменова
36.Катерина Горанчева
37. Гаврил Гергов

#Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници