Станкушев: Защо не е реформирана системата за сигурност в България?

Станкушев:  Защо не е реформирана системата за сигурност в България?

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Трима служители на руската църква у нас бяха изгонени, петима българи във Великобритания пък бяха обвинени в шпионаж в полза на Русия. Как работят българските служби, колко силна е руската агентура у нас и какво ни чака преди изборите? Коментар по темата в студиото на "Събуди се" направи Бойко Станкушев - журналист и директор на "Антикорупционен фонд".

"Експулсирането на шпиони е правилно. Ако някой твърди, че не е правилно, би трябвало да обясни защо. И второ, да си сложи ръка на сърцето и да каже "Аз не вярвам на българските специални служби". Всякакви коментари чух през последните дни, но не чух дори най-агресивните опозиционери в парламента, а и извън него да кажат такова нещо. Всяка една нормална страна си има система за сигурност, част от която са специалните служби, контраразузнаване, разузнаване и други. И те за това съществуват. Ние данъкоплатците затова плащаме данъци - за да могат те да имат бюджет и да работят", обясни той.

По думите му е нормално Русия, "като държава, която се приживява като велика сила, да си има такъв агентурен апарат и съответните служби". "Тук големият въпрос е не е дали има или няма, а защо не е реформирана системата за сигурност в България и такива неща още са възможни. Успокояващото е, че това се случва и в развити западни демокрации", подчерта той.


#Бойко Станкушев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници