Антон Хекимян напуска бТВ! Той ли е кандидат-кметът за София на Бойко?

Антон Хекимян напуска бТВ! Той ли е кандидат-кметът за София на Бойко?

бТВ

A A+ A++ A

Антон Хекимян напуска бТВ. Директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ няма да се мести в Нова тв, каквито слухове тръгнаха. Оттам неофициално категорично отричат.

Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София. От ГЕРБ обаче категорично отричат.

В същата сграда е администрацията на бТВ и е възможно просто да е отишъл да си подаде документите за напускане и случайно да се е видял с Борисов, коментира "24 Часа".

Запознати обаче твърдят, че Хекимян може и да е предложението на ГЕРБ за кандидат кмет на София. Борисов онзи ден каза, че има 20 кандидати и още избира. После пък каза, че кандидатът му ще изненада всички.

bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока, съобщиха току-що от медията.

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова. Като журналист във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" в Германия, кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa), г-н Бартолaйт има отличен предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент.

"bTV винаги е била изключителен работодател и като медия се стреми към професионализъм според най-високите стандарти", каза Антон Хекимян.

Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

#Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай