Красивата бг козметичка Ваня Габерова се оказа руски шпионин на Албиона

Красивата бг козметичка Ваня Габерова се оказа руски шпионин на Албиона
A A+ A++ A

Награждаваната козметичка Ваня Габерова от България е сред петимата, обвинени във Великобритания в шпионаж в полза на Русия, пише dailymail.

Не 3-ма, а петима са българите, на които са повдигнати обвинения за шпионаж в полза на Русия, стана ясно вчера. Първоначално бе съобщено за арест на трима още през февруари, на които тогава са били повдигнати обвинения за фалшиви документи за самоличност. Ваня и Иван Стоянов са огласените нови две имена. Козметичката е втората жена в групата.

29-годишната Габерова е шеф на британска компания и живее в Актън. Тя е специалист по удължаване на мигли, а освен това е и акредитиран обучител по миглопластика.

За нея се твърди, че за работата си е спечелила много награди в Обединеното кралство, България, но и в Русия. Работила е и в Съединените щати, предаде "24 часа".

Тя е сред петимата нашенци, на които ще бъдат повдигнати обвинения в Обединеното кралство за "заговор за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или непряко полезна на врага с цел накърняване на сигурността и интересите на държавата" в периода от 30 август 2020 г. до 8 февруари 2023 г.

Петимата обвиняеми ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември.

#шпионин #руски шпионин #ваня габерова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници