Иновация по нашенски! БГ нарокодилъри пренасят хероин с хеликоптер и линейка

Иновация по нашенски! БГ нарокодилъри пренасят хероин с хеликоптер и линейка

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Линейка от България бе спряна от турската полиция в Истанбул, а вътре униформените откриха голямо количество канабис от топсорта „скънк“ и хероин. Шофьорът и спътникът му, които са български граждани, са задържани. Часове по-рано те прекосили границата при Капъкуле. По документи превозното средство се водело товарен бус, а не реаномобил.

С подобни линейки често се прекарват и бежанци у нас. Това са бракувани коли, които се купуват на търгове от спешните центрове, регистрират се като товарни, но не се пребоядисват и се запазват отличителните знаци на линейките, пише "Телеграф".

Ескобар

Според турски медии има подозрения, че тази линейка е възможно да е свързана с българския хеликоптер, който изхвърли 101 килограма „скънк“ край Лозенград в средата на юли по т.нар. метод „Пабло Ескобар“. Дрогата тогава бе оценена на 1,6 млн. лева. Сега екипи на дирекция "Борба с наркотичните престъпления" (БНП) на полицейското управление в Истанбул са извършили мащабна наркооперация. Превозното средство за пациенти, идващо в Истанбул от България, е било проследено още по пътя му от границата.

Скъпо

„Оценявайки доклада, екипите проследиха технически и физически линейката за превоз на пациенти след влизането й в страната“, се посочва в официално съобщение на турското МВР.

Екипите спрели линейката малко след като навлязла в Истанбул, след което започнало щателно претърсване. При обиските в тайници са открити от скъпата трева - 84 килограма скънк и 32 килограма хероин. Стойността се оценява на над 2 млн. лева.


#задържани българи #наркотици #линейка #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници