На специален имейл: Вече могат да се подават сигнали за липсващи лекарства

На специален имейл: Вече могат да се подават сигнали за липсващи лекарства

БГНЕС

A A+ A++ A

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл - 49ns_lekarstva@parliament.bg. Това стана ясно от публикация на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Ангелов в профила му във фейсбук.

На този имейл всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, пише Ангелов.
"Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза", пише депутатът.

Костадин Ангелов отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

На 15 септември пред журналисти в парламента Ангелов обяви, че е информирал прокуратурата, която да извърши проверка дали в справката на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за анализа на причините за недостиг на медикаменти в страната, има данни за престъпление. Ангелов припомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС във връзка с първата справка, която от здравната комисия са получили от министъра на здравеопазването за липсващите лекарства на територията на Република България. Той припомни, че според решение на здравната комисия в парламента министърът е задължен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за липсващите медикаменти на територията на страната.

БТА

#лекарства #лекарствата #липсващи лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници