В памет за Милен Цветков: Откриха чешма до лобното му място

В памет за Милен Цветков: Откриха чешма до лобното му място

Диана Костова/БНР

A A+ A++ A

Три години по-късно… близки, приятели и много колеги откриха чешма в памет на Милен Цветков, която е поставена близо до мястото, на което той загуби живота си.

Изграждането ѝ е изцяло със средства от дарители, а идеята за нея е на журналиста Георги Тошев, предаде БНР.

На откриването журналистката Генка Шикерова коментира: "Милен беше журналист, който обичаше професията си и беше свободолюбив".

"Водата носи много позитивно усещане и емоции, с чистотата, с която я свързваме. И аз наистина се радвам, че вместо паметник, беше решено да се сложи чешма", подчерта тя.

Шикерова каза, че единственото, за което се моли, е хората да мислят и да спрем да бъдем в ситуация, в която всяко чудо е за три дни.

Депутатът Манол Пейков обясни, че инициативата за изграждането на чешмата в памет на Милен Цветков е на неговите колеги.

"С мен се свърза Люба Ризова. Имаше инициативен комитет, в който бяха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, други колеги, които са работили с Милен до последно, и ми казаха, че правят това усилие да съберат пари. Успели са да съберат част от сумата, помолиха ме да съдействам и буквално за 48 часа през социалните мрежи успях да разпространя информацията", разказа той и посочи, че има 165 дарения на обща стойност 15 хил. лв.

Пейков уточни, че чешмата струва малко под 10 хил. лв., като останалата сума ще бъде дадена на семейството на Милен Цветков.

Припомням ви, че журналистът загина в тежка катастрофа през 2020 година. Той чакаше в колата си на червен светофар до столичен мол, когато в него се вряза джип, управляван от дрогиран млад шофьор.

Причинилият катасторфата Кристиян Николов получи ефективна присъда от съда – 9 г.



#Милен Цветков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници