3 г. затвор за инспекторка от Пловдив, взела подкуп

3 г. затвор за инспекторка от Пловдив, взела подкуп
57-годишната Наневска трябва да заплати глоба от 1000 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд призна за виновна инспектор Милена Наневска по обвиненията в получаване на подкуп и я осъди на 3 г. затвор с 5 г. изпитателен срок.

57-годишната Наневска трябва да заплати глоба от 1000 лева. Магистратите я лишават от правото да заема държавна или обществена длъжност „инспектор“ за срок от 3 г. и от правото да упражнява надзорна дейност за срок от 3 г., съобщиха от съда.

Милена Наневска беше призната за виновна в това, че през периода от средата на м. юли 2011 г. до 17.11.2011 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице – главен инспектор в Регионалния отдел Пловдив на „Инспекция по държавен и технически надзор“ към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, е приела от Видьо Видев дар, който не се следва – общо 500 лв.

Тя е извършила действие по служба – пълен технически преглед с изпитване на парен котел в УМБАЛ „Св. Георги“ и Аграрен университет – Пловдив, и е издала удостоверение, като подкупът е извършен чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив, посочва БГНЕС.

#подкуп #Пловдивският окръжен съд #инспектор #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници