Антон Киссе: Закон за културната автономия в Украйна е сред приоритетите

Антон Киссе: Закон за културната автономия в Украйна е сред приоритетите
240 хиляди са официално българите в Украйна след последното преброяване правено преди 15 години, каза Антон Киссе, но отбеляза, че сега те са много повече. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Подготвянето на закон за национална културна автономия в Украйна е един от приоритетите на българския депутат от украинската Върховна рада Антон Киссе.

Окончателните резултати от парламентарните избори бяха обявени в края на миналата седмица.

В интервю за „Хоризонт" Киссе открои основните предизвикателства пред своята работа, едно от които е инфраструктурата, тъй като властта имала желание да окрупнява и да направи реорганизация.

„В никакъв случай не може да се съгласим, защото там, в тези райони живеят българи и териториалното преустройство ще създаде проблеми за общностите, които живеят в тези райони", посочи Киссе.

240 хиляди са официално българите в Украйна след последното преброяване правено преди 15 години, каза Антон Киссе, но отбеляза, че сега те са много повече. На въпрос за раздора между тях, Киссе отговори:

„Едно мога да ви кажа, че аз си сътруднича с всеки, който е важно. И винаги подкрепям тези инициативи, които са разумни и ползата от тях е голяма, в това число и различни мероприятия, малки и големи. Само искам да кажа, че ние тук винаги ще се разберем българите в Украйна. Когато се намеси някой от България, той повече вреди, не създава благоприятни условия за сътрудничеств."

#Антон Киссе #Украйна #закон #инфраструктура #Бесарабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници