ИТН: От „Манастирският съвет” правят, каквото си искат, не питат опозицията за нищо

ИТН: От „Манастирският съвет” правят, каквото си искат, не питат опозицията за нищо

стоп кадър/Nova News

A A+ A++ A

Управляващата сглобка и нейният "манастирски съвет" с любезното съдействие на ГЕРБ и късата патерица на ДПС дойдоха на власт и се вижда само едно - никой не пита опозицията за нищо. Това обвинение направи от парламентарната трибуна в декларация от името на ИНТ депутатът от ИТН Ивайло Вълчев, пише "24 часа".

Според него от първия си ден в 49-то Народно събрание ИТН казвали само истината за това какво се случва в парламента. Той се разгневи, че новата конституция се пише по кабинети и никой не пита нито кога да е националният празник, кой да е главен прокурор, президентът да назначава ли служебни правителства. "Не желаят да ни питат и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост, не желаят да ни питат дали да си отпускат пари във свои фирми, не желаят да ни питат дали да внасяме зърно от Украйна или не", каза Вълчев.

Правят, каквото си искат и затова от днес България е блокирана от земеделците, заяви депутатът. Вълчев припомни как премиерът акад. Николай Денков нарече терористи зърнопроизводителите, заплашващи с протести.

"Възраждане " също излязоха с декларация, в която се спряха на проблемите в българската енергетика и неизпълнените обещания към служителите в "Марица- Изток" . Те анонсираха протест на миньорите и енергетиците. Председателят на БСП Корнелия Нинова пък повтори думите си от парламентарните кулоари и критиките си към министър Тагарев за ситуацията с мината край Тюленово, както и абсурдните действия по обезвреждането й.

#Ивайло Вълчев #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници