Ковачева: Репутацията на един човек не е по важна от цяла държава

Ковачева: Репутацията на един човек не е по важна от цяла държава
Ковачева заключи, че решението да се оттегли от КС е на Венета Марковска и става въпрос за чест и достойнство. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Репутацията на един човек не може да е по-важна от репутацията на цяла държава, така правосъдният министър Дияна Ковачева коментира решението на Венета Марковска да отложи клетвата си в Конституционния съд.

Според Ковачева от самата Венета Марковска и чувството й за достойнство зависи как ще излезе от заплетаната ситуация, предаде „Дарик".

Министър Ковачева посочи, че зависи изцяло от избраната за конституционен съдия Венета Марковска как ще постъпи, а премиерът Бойко Борисов е бил пределно ясен в своето послание към нея.

Правосъдният министър заключи, че решението е на Венета Марковска и става въпрос за чест и достойнство.

По-рано в понеделник съдия Марковска заяви, че все още не е решила дали да се откаже от мястото си в Конституционния съд, но увери, че името и репутацията й са всичко за нея и ще се бори, за да ги отстоява с цената на всичко.

Според нея не може една европейска държава, каквато е България, да се управлява не от законите и Конституцията, а от улично правосъдие, подчертавайки се пореден път, че обвиненията срещу нея в търгувала с влияние, са клеветнически и неверни.

„Като съдия във Върховния административен съд (ВАС), където се разглеждат дела с огромен материален интерес, очевидно съм засегнала нечии интереси. Както знаете едната страна винаги е губеща и търси начини да си отмъсти. Освен материални интереси са засегнати и политически интереси", смята Марковска.

Малко преди това вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че Марковска е отложила полагането на клетва като конституционен съдия и е сезирала прокуратурата, за да се проверят всички постъпили сигнали.

#Диана Ковачева #министър на правосъдието #МВР #оставка #прокуратура #ВАС #Върховен административен съд #сигнал #донос #конституционен съдия #Конституционен съд #КС #Венета Марковска #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници