"Таймс" гърми за Ружа Игнатова: Има топли връзки с мафията

"Таймс" гърми за Ружа Игнатова: Има топли връзки с мафията

OneCoin/архив

A A+ A++ A

Британският вестник "Таймс" помества голяма статия по повод на дадената присъда от 20 години затвор на дясната ръка на "криптокралицата" Ружа Игнатова, която продължава да е на свобода, докато жертвите на техните измами продължават да са изправени пред плащане на огромни сметки и дори пред смъртни заплахи.

Като дясна ръка на скандалната българска криптокралица, британският финансов анализатор Себастиан Грийнууд се радваше на луксозен живот с дизайнерски дрехи, частен самолет, недвижими имоти и дизайнерски часовници, пише "Таймс", цитиран от БНР. 46-годишният Грийнууд от Лондон и Ружа Игнатова, бляскава българска гражданка, завършила Оксфорд, съосноваха фалшивата криптовалута OneCoin, която беше на път да се превърне в най-голямата измама в света.

Тази седмица, когато той беше осъден на 20 години затвор от американски съд за схемата "Понци" за 4 милиарда долара, жертвите му казаха, че все още страдат, изправени са пред смъртни заплахи и дебели сметки.

Неговата партньорка в престъплението Игнатова, наречена "Изчезналата криптокралица" в популярен подкаст на Би Би Си, е в списъка на десетте най-издирвани на ФБР и остава на свобода, като се твърди, че е използвала връзки с мафията, за да избяга от полицията.

Сред техните жертви е 53-годишната Дженифър Макадам, която написа книга за преживяването си, озаглавена "Дяволската монета", която ще се превърне във филм. Кейт Уинслет трябва да играе Дженифър Макадам и я е посетила на чаша чай в дома й в Глазгоу. Миналият месец Макадам трябваше да отмени представянето на книгата си, след като получи смъртни заплахи. Сега тя е мишена за мафиотските фигури, замесени в измамата, след като стана защитник на други жертви.

"Не мисля, че Себастиан е получил достатъчно дълга затворническа присъда. Говорила съм с хиляди негови жертви, включително група от 33 мъже, които казаха, че са била на прага на самоубийство заради загубите си", казва Макадам пред Таймс.

Тя припомня, че е вложила всичките си 9 000 паунда, цялото наследство от баща й, а приятели и други членове на семейството са вложили още 250 000 паунда. И споделя, че разбирайки за измамата буквално й е прилошало, но е решила открито да говори по случая.


#Ружа Игнатова #Таймс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници