Менемен – бъркани яйца по турски

Менемен – бъркани яйца по турски

chefandgastro.com

A A+ A++ A

Закуската е най-важното хранене в турската култура. Сервира се с особен лукс, като на масата се поставят различни ястия и черен чай в традиционни чаши или кафе, приготвено в турчин. Едно от най-популярните ястия за закуска е менемен – вид омлет с добавка на домат, зелени чушки и подправки. Понякога към ястието се добавя сирене фета, както и пастърма или говеждо месо.

Името на ястието идва от град Менемен в турската провинция Измир. Предлагаме ви да приготвите тази версия на бъркани яйца по турски.

Необходими Продукти:

2 домата

8 яйца

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 ч.л. сол

3 скилидки чесън

2 червени чушки

2 с.л. доматена паста

1 ч.л. млян черен пипер

1 ч.л. сушен риган

Начин на Приготвяне:

Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът се нарязват на ситно. Разбийте всички яйца в отделна купа.

Добавете лука и солта в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете черен пипер и чесън, гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).

Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати, черния пипер и ригана. Гответе на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.

Добавете разбитите яйца в тигана, разбъркайте зеленчуковата смес. Оставете да къкри на умерен огън 5-7 минути, докато сместа се сгъсти. При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и поръсете с нарязан магданоз, пише chefandgastro.com.

#Менемен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници