Вътрешният министър: Подготвили сме се за протестите

Вътрешният министър: Подготвили сме се за протестите
A A+ A++ A

МВР се е подготвило за протестите на зърнопроизводителите, които се очакват в началото на следващата седмица. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

„Искам да апелирам към всички, които искат да се включат в протеста, да спазват стриктно правилата, да не допускат ескалиране на напрежението, да не ограничават свободното придвижване на граждани”, заяви Стоянов. „Подготвили сме се за съответното мероприятие”, допълни той.

Вътрешният министър беше запитан и за разследването на убийството на Алексей Петров.

„Работят много активно, много служители. Има много факти, обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички тези следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам, че скоро ще имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийството”, каза Стоянов.

Относно подготовката за изборите вътрешният министър каза, че ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство.

„Всички сигнали, които ние получим, билото оперативни, билото на ниво преписки, досъдебни производства, всички ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата. Вече им е разписан документ на екипа от хора, които ще бъдат в ръководство по отношение на изборния процес”, каза Стоянов.


#Калин Стоянов #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници