За ден хванаха 20 пияни и 6 дрогирани шофьори

За ден хванаха 20 пияни и 6 дрогирани шофьори
A A+ A++ A

12240 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11067 водачи и пътници. Съставени са 2415 фиша и 585 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, съобщава пресцентърът на МВР.

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 6-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, други 14 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2463 МПС и 2756 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 852 фиша и 135 АУАН. Установени са двама водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и други петима - с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16 часа.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници