Нинова: ГЕРБ е нашата червена линия за вота, целта е да разградим техния модел! Подаваме ръка на ПП-ДБ

Нинова: ГЕРБ е нашата червена линия за вота, целта е да разградим техния модел! Подаваме ръка на ПП-ДБ
A A+ A++ A

ГЕРБ ще е основният опонент на БСП за местните избори. Това обяви лидерът на соцпартията Корнелия Нинова пред парламентарни репортери. По думите й ГЕРБ е червената линия.

Цел на БСП е разграждане на модела ГЕРБ, като се започне от национално ниво и се стигне до „феодалните владения“ в общините, стана ясно от думите й.

След въпрос дали може да си сътрудничат с ПП („Продължаваме промяната“) и да застанат заедно зад определени кандидатури за кметове, Нинова обясни, че за това предстоят разговори по места по отношение на балотажите.

„Отсега сме говорили за това. Има някои места мисля... сега не знам дали ще се сетя за някой конкретен, където си сътрудничим и в момента. Имаме издигнати кандидати - независими с инициативен комитет, които се подкрепят от няколко партии, включително от нас и ПП. Нямаме с ГЕРБ – това да е ясно, това е червената линия“, усмихна се лидерката на БСП.

Напомняме, че „Продължаваме промяната“ се регистрира в ЦИК за местните избори в коалиция с „Демократична България“ по подобие на конфигурацията в парламента – ПП-ДБ.

Странното е, че в Народното събрание управляващото мнозинство е на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, докато БСП е твърда опозиция.

Любопитно е каква ще е реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след днешното изявление на Нинова.

#БСП # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници