Депутатите ще почиват един месец заради местните избори

Депутатите ще почиват един месец заради местните избори

стоп кадър

A A+ A++ A

Депутатите решиха да почиват три седмици преди местния вот, а за сметка на това да работят до 6-ти октомври от понеделник до петък, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението бе на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС и то е НС да бъде в отпуск от 6-ти октомври до 6-ти ноември.

“Какво става с трибуната на българското правителство, МС ще излезе ли в отпуск, там трибуните ще ги затворите ли или ще го използвате само вие, а другите един месец почивка”, това заяви Георги Свиленски от БСП. “Кой иска да се възползва неправомерно от местните избори, искате един месец отпуск”, подчерта още Свиленски.

Възраждане също се обявиха против. “НС да не работи в три пленарни седмици има практическо измерение, че това ако се случи министрите няма да присъстват и на парламентарен контрол, изслушване няма и да има, през това време сглобката ще оказва натиск по време на местните избори”, каза Петър Петров от партията.

Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ, коментира, че ръководителите на Възраждане по време на председателски съвет да били въодушевени от идеята. “Най-голямата опозиционна партия, както се нарекохте, координирайте се помежду си, сутринта ръководителите бяха на друго мнение”, каза още Атанасов.

Станислав Балабанов от ИТН пък подчерта, че ПП-ДБ искат “само да почиват”. ПП-ДБ, наблюдаваме само желанието ви да почивате и то платено. Да вземем да пуснем в отпуск колегите от сглобката, особено за ПП-ДБ, при които се очертава една доста трудна кампания. И хората в Царево, и в Карлово ще ги очакват с голямо нетърпение”, коментира Балабанов.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници